Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Voľby zatiaľ prebiehajú štandardne, komisia neeviduje vážnejšie podnety

.tasr .slovensko

Riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán MV Eva Chmelová informovala, že zatiaľ nedošlo k žiadnemu prerušeniu hlasovania.

Voľby zatiaľ prebiehajú štandardne, komisia neeviduje vážnejšie podnety SITA/Zbor väzenskej a justičnej stráže

prvé kolo prezidentských volieb zatiaľ prebieha štandardným spôsobom. Štátna komisia zatiaľ neeviduje vážnejšie podnety a podľa riaditeľky odboru volieb, referenda a politických strán Ministerstva vnútra (MV) SR Evy Chmelovej by sa mali volebné miestnosti zatvoriť o 22.00 h. Informovala o tom na tlačovej konferencii.

Predseda štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Burda ozrejmil, že komisia zasadá od 9.00 h a popoludní bude jej činnosť prebiehať priamo v teréne. „K žiadnej mimoriadnej situácii zatiaľ nedošlo, zatiaľ ani k prerušeniu hlasovania. V tomto čase sa môžeme domnievať, že všetky volebné miestnosti sa zatvoria o 22. hodine,“ informovala Chmelová. 

Problémy vo volebných miestnostiach podľa nej evidujú napríklad u starších ľudí v súvislosti s kandidátmi, ktorí sa boja o post hlavy štátu vzdali. „Všetky okrsky boli poučené, aby informácia o vzdavších sa kandidátoch bola nielen pri vstupe, ale aj za každou zástenou,“ ubezpečila. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite