Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Funkciu predsedu KDH obhájil Milan Majerský – čo to znamená podľa Martina Mojžiša

.tasr .martin Mojžiš .slovensko

Pozíciu lídra opozičného Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) obhájil jeho doterajší predseda.

Funkciu predsedu KDH obhájil Milan Majerský – čo to znamená podľa Martina Mojžiša SITA/Jana Birošová

v tajnom hlasovaní ho volilo 225 delegátov sobotňajšieho snemu v Žiline. Majerského vyzývateľ Ivan Šimko získal hlasy 16 delegátov.

Snem tiež odsúhlasil zmenu stanov. Funkčné obdobie predsedu KDH sa tak predĺži z pôvodných dvoch na štyri roky. „Ak sa budeme snažiť mať na konci každého nášho konania človeka a jeho záujmy, KDH tu nebude nikdy zbytočné,“ uviedol bezprostredne po zvolení Majerský.

Za podpredsedov hnutia delegáti zvolili Igora Janckulíka, Viliama Karasa a Mariána Čaučíka.

vysvetlenie Martina Mojžiša

O tom, že staronovým predsedom KDH sa stane Milan Majerský, nepochyboval nikto, kto má o dianí vo vnútri tejto strany aspoň elementárne informácie. Aké bude KDH pod jeho vedením? Také ako doteraz: nemastné-neslané v životne dôležitých politických otázkach, mastné a slané v reálnych, ale predsa len zástupných problémoch (pod čím myslíme tzv. kultúrne vojny a podobne). Podstatný je však trend – a KDH s predsedom Majerským vykazuje akýsi opatrný pohyb rozumným smerom (pod čím myslíme spoluprácu s ďalšími dvomi opozičnými stranami). Bude to ešte dlhá cesta a vôbec nie je jasné, či z nej KDH neodbočí, ale zatiaľ môžeme aspoň dúfať.  

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite