Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Richard Sulík po 15 rokoch končí vo funkcii predsedu strany

.sita .slovensko

Strana má dnes kongres, na ktorom si zvolí nového predsedu, a ako uviedol Sulík, jeho podporu dostane poslanec Branislav Gröhling.

Richard Sulík po 15 rokoch končí vo funkcii predsedu strany SITA/Jana Birošová

richard Sulík dnes po 15 rokoch končí vo funkcii predsedu strany Sloboda a Solidarita. „Za celý čas existencie SaS sa vytvorila partia, o akej som ani nesníval. Môj plán bol založiť stranu a dostať sa s ňou do parlamentu. Vôbec som si neuvedomil, že vzniká silná a priateľská komunita,“ vyhlásil Sulík a doplnil, že zostáva členom SaS a poslancom, buď v parlamente alebo v prípade, že dostane podporu od voličov, tak poslancom v Európskom parlamente.

Predseda SaS pripomenul, že strana je v parlamente už po piatykrát a dvakrát bola súčasťou vlády. „Zažili sme solídne úspechy, párkrát sme dostali po papuli. Toto všetko nás spojilo a dnes na našom 20. kongrese si dovolím povedať, že tu sedíme ako priatelia,“ vyhlásil Sulík a pokračoval, že členov SaS spája ochota urobiť niečo lepšie pre krajinu, záujem o politiku, o dobré skutky a najmä spoločné hodnoty. „Dnes sme etablovanou liberálnou stranou s dlhodobo a opakovane najlepším programom a zdatnými odborníkmi. 

Najbližšie parlamentné voľby budeme svedomito pripravení. Na kandidátke nájdete aj mňa a zabojujeme o dobrý výsledok,“ dodal predseda SaS a na záver informoval, že stranu odovzdáva aj v dobrej finančnej kondícii. „Nemáme žiadne dlhy, máme pripravenú historicky najvyššiu sumu na najbližšiu kampaň do NR SR, a to dva milióny eur. Máme dosť peňazí na prevádzku strany a máme pekne vybudované sídlo. Odovzdávam stranu v novom šate, čoskoro budeme mať kompletný dizajn manuál,“ uviedol Sulík s tým, že je rád, v akom stave stranu odovzdáva.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite