Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tisícky ľudí sa zúčastnili na proteste proti krokom vlády v zahraničnej politike

.tasr .slovensko

Na občianskom proteste vystúpili rôzne osobnosti a niektorí politici.

Tisícky ľudí sa zúčastnili na proteste proti krokom vlády v zahraničnej politike SITA/Milan Illík

tisícky ľudí sa v utorok v Bratislave zúčastnili na protestnom zhromaždení, ktorým reagovali na aktuálne kroky vládnej koalície v oblasti zahraničnej politiky. Občianska iniciatíva Mier Ukrajine, ktorá ho organizovala poukázala na to, že vláda ide proruskou politikou proti záujmom Slovenska a Európskej únie.

„Je nevyhnutné dôrazne povedať, že odmietame byť kolaborantmi s vojnovým Ruskom. Odmietame byť partnerom totalitného režimu a štátu, ktorý označuje Slovensko a celý demokratický svet za nepriateľov,“ povedal Rastislav Kalnovič z iniciatívy Mier Ukrajine. Ako poukázala jedna z organizátoriek Lucia Štasselová, Slovensko sa už raz pomýlilo a pridalo sa na nesprávnu krutú stranu dejín. „Československo bolo roztrhnuté a na Slovensku vznikla kolaborantská vláda. Bola to medzinárodná hanba, tisíce ľudí to stálo život a táto skutočnosť sa stala našou celonárodnou traumou,“ konštatovala.

Študent práva Marek Janiga počas protestu na bratislavskom Námestí slobodySITA/Milan IllíkŠtudent práva Marek Janiga počas protestu na bratislavskom Námestí slobody

SITA/Milan Illík

SITA/Milan Illík

SITA/Milan Illík

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite