Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do eurovolieb za Demokratov kandiduje aj Štefan Hamran — čo to znamená podľa Eugena Kordu

.sita .eugen Korda .slovensko

Kandidátku povedie Jaroslav Naď. Správu komentuje Eugen Korda.

Do eurovolieb za Demokratov kandiduje aj Štefan Hamran — čo to znamená podľa Eugena Kordu boris németh

kandidátnu listinu strany Demokrati vo voľbách do Európskeho parlamentu povedie exminister obrany Jaroslav Naď. Dvojkou na kandidátke bude exprezident policajného zboru Štefan Hamran. Prvú trojku uzatvára bývalá poslankyňa slovenského parlamentu Jana Žitňanská. Na dnešnej tlačovej besede o tom informoval predseda Demokratov Jaroslav Naď.

Súčasťou kandidátnej listiny Demokratov je aj bývalý poslanec a bývalý podpredseda parlamentu Juraj Šeliga, odborníčka na obranu, bezpečnosť a medzinárodné vzťahy Monika Podhorány Masariková, bývalý štátny tajomník na ministerstve životného prostredia Michal Kiča, líderka kandidátky Demokratov v parlamentných voľbách 2023 a lekárka Andrea Letanovská, herečka a speváčka Dorota Nvotová či ekonomický analytik Tomáš Meravý. 

Na kandidátke figurujú aj manželky policajtov Natália Svítková a Jarmila Koteková, starosta bratislavskej mestskej časti Rača Michal Drotovan, bývalý poslanec a expredseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá Kristián Čekovský i analytik Jozef Mihál. Posledné 15. miesto na kandidátke Demokratov obsadil expremiér Slovenska a bývalý predseda Demokratov Eduard Heger.

 

vysvetlenie Eugena Kordu:

Bývalý policajný prezident Štefan Hamran bude do Európskeho parlamentu kandidovať za stranu Demokrati, ktorá v posledných parlamentných voľbách získala necelé 3% hlasov a stala sa tak mimoparlamentnou stranou. Jej vedenie je zaťažené vládnutím s Igorom Matovičom a aj to bola jedna z príčin neúspechu. Štefan Hamran je známou osobnosťou, osvedčil sa ako bojovník za spravodlivosť. Jeho ľudia vyšetrovali mnohé závažné kriminálne činy, v ktorých figurovali politické špičky Smeru a Hlasu. Dnes čelia vendete Roberta Fica. Štefan Hamran zvýši šancu Demokratov na úspech v eurovoľbách. Počas tlačovej konferencie prejavil zmysel pre čierny humor, keď na otázku prečo nepočká na komunálnu politiku alebo na voľby do Národnej rady, odpovedal: „Lebo potom by som už možno kandidoval do ruskej Dumy, a to sa mi nechce. Pomôcť treba vtedy, keď to Slovenská republika vyžaduje.“

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite