Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátori ÚŠP oceňujú pozastavenie účinnosti časti novely

.tasr .slovensko

Vo vzťahu k Úradu špeciálnej prokuratúry nepozastavenie očakávali, keďže existencia ÚŠP nemá ústavnoprávny rozmer.

Prokurátori ÚŠP oceňujú pozastavenie účinnosti časti novely SITA/Martin Šálek Prokurátor ÚŠP Alexander Feník

prokurátori Úradu špeciálnej prokurátori (ÚŠP) oceňujú rozhodnutie Ústavného súdu (ÚS), ktorým pozastavil účinnosť časti novely trestných kódexov. TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR a ÚŠP Zuzana Drobová.

Prokurátori ÚŠP pripomenuli, že ako prví upozornili na mimoriadne riziká drastického znižovania trestných sadzieb za ekonomickú a korupčnú trestnú činnosť a výrazného skracovania premlčacích dôb. „Vo vzťahu k Úradu špeciálnej prokuratúry sme nepozastavenie účinnosti príslušných zákonov očakávali, keďže existencia ÚŠP nemá ústavnoprávny rozmer,“ uviedli.

Zdôraznili, že napriek tomu si každý deň plnia svoje povinnosti v prípravnom konaní a súdnom konaní. „Za necelé dva mesiace od začiatku roka sme podali obžaloby na 63 osôb a návrhy na schválenie dohôd o vine a treste na 14 osôb,“ priblížili. Dodali, že rešpektujú rozhodnutie aktuálnej parlamentnej väčšiny, ale chcú sa poďakovať za podporu verejnosti, ktorú v ostatných troch mesiacoch intenzívne vnímali.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite