Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako Facebook klepol po puške poľovníkovi z Očovej: Huliak sa pridal k zlej partii a tak aj dopadol

.martin Hodás .slovensko

Určite ste to už zachytili. Meta, prevádzkovateľ Facebooku a Instagramu, minulý piatok zablokoval profil poslancovi NRSR Rudolfovi Huliakovi. „Priatelia, vymazať FB stránku poslanca NR SR s 60 000 sledovateľmi je už hádam cez čiaru,“ rozčuľoval sa.

Ako Facebook klepol po puške poľovníkovi z Očovej: Huliak sa pridal k zlej partii a tak aj dopadol SITA/Milan Illík

nie je prvým (a snáď ani posledným). Hoci ide o raritný krok, Meta už má s blokovaním slovenských profesionálnych dezinformátorov skúsenosti. V minulosti zablokovala Ľuboša Blahu a pred ostatnými parlamentnými voľbami aj Mariana Kotlebu.

K dôvodom zablokovanie tejto dvojice asi netreba veľa hovoriť. Zisťoval som však, prečo Meta zablokovala parlamentného nováčika z Očovej.

kamaráti zo štvrtej cenovej

Blaha v tom má jasno. Vraj sa Huliaka (tak ako jeho) Američania boja. „Určite povedal, že chce mier alebo že neexistuje 76 pohlaví. A to sa predsa nesmie,“ zľahčoval situáciu svojim typickým nevtipom.

No ako to bolo naozaj? Nie, Rosie neutiekli zajace a nevlámali sa do serverovne Facebooku. Skutočnosť je inde a súvisí s tým, ku akej sorte Huliak patrí a s kým sa (po internetoch) ťahá.

Meta má voči politikom veľmi vysokú mieru tolerancie. Dá sa doslova povedať, že môžu klamať a vymýšľať si, koľko len chcú. Úplne beztrestne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite