Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa Ivana Korčoka vláda útokmi na spojencov pošliapava záujem Slovenska – čo to znamená podľa Eugena Kordu

.tasr .eugen Korda .slovensko

Kandidát na prezidenta Ivan Korčok na pondelňajšom brífingu reagoval na slová premiéra Roberta Fica o Ukrajine a slovenských vojakoch.

Podľa Ivana Korčoka vláda útokmi na spojencov pošliapava záujem Slovenska – čo to znamená podľa Eugena Kordu

vláda podľa občianskeho kandidáta na prezidenta Ivan Korčoka konšpiráciami a útokmi na spojencov pošliapava základný záujem Slovenska v zahraničnej politike. 

„Mám dojem, že premiér za asistencie Petra Pellegriniho (Hlas-SD) chce úplne otočiť verejnú mienku proti našim spojencom a spochybňovať naše členstvo v Európskej únii a NATO,“ uviedol Korčok. Vyjadrenia Fica o Ukrajine podľa neho Slovensku spôsobujú obrovské škody.

Poznamenal, že to, čo ponúka premiér a predseda parlamentu Pellegrini, spôsobí obrovské škody aj pre slovenskú ekonomiku. Spojenci sa budú podľa neho pýtať, prečo majú takejto vláde posielať peniaze. Korčok preto zdôraznil, že cez prezidentský úrad Slovensko potrebuje rovnováhu, inak sa prevrhne.

Predseda parlamentu a líder koaličného Hlasu-SD Pellegrini potvrdil, že sa plne stotožňuje s postojom vlády.

vysvetlenie Eugena Kordu

Nielen Ivan Korčok, bývalý minister zahraničných vecí, pomenoval presne, aké škody pácha Robert Fico. Už aj český premiér povedal, čo si o tom myslí. Predseda slovenskej vlády dobre vie, prečo hovorí to, čo hovorí. On nie je naivný človiečik, nad ktorého výrokmi by sme mohli mávnuť rukou. Jeho výroky na adresu vojny v Ukrajine sú zarážajúce. V Kremli by ich nenapísali lepšie. Za vinníka tejto agresívnej vojny označuje kde koho, počnúc Spojenými štátmi americkými a končiac predsedom Progresívneho Slovenska Michalom Šimečkom. 

Je to smiešne a zároveň nebezpečné. Kade premiér chodí, tade straší – teraz si vymýšľa neexistujúce scenáre o účasti našich vojakov na tomto konflikte. Je tomu vraj odhodlaný za každú cenu zabrániť, aj keby mal prísť o svoju premiérsku stoličku. Len akosi pozabudol povedať, kto by mu ju vzal. 

Premiér, samozrejme, vie, že nič také nehrozí. Tak ako kedysi Vladimír Mečiar prekrýval domáce problémy konšpiráciami o atentátoch na jeho osobu, dnes to robí jeho učenlivý žiak Robert Fico. Tým robí Slovensku hanbu v celej Európe. Dokonca aj zdržanlivý a mierny človek, akým je predseda českej vlády Petr Fiala, už nevydržal a pred odletom na rokovania v Paríži a deň pred zajtrajším samitom premiérov V4 povedal, čo si o našom premiérovi myslí. Rovnako reagoval aj poľský premiér Tusk.

Pátrať po tom, prečo Robert Fico robí politiku, ktorá poškodzuje štát, jeho občanov a našim deťom pripravuje smutnú budúcnosť, je zaujímavé. Podstatné však je, že to reálne robí. Bodka

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite