Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Voľby by vo februári vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

.tasr .slovensko

Vyplýva to z volebného modelu agentúry Ipsos pre Denník N realizovaného od 16. do 21. februára na vzorke 1028 respondentov.

Voľby by vo februári vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD SITA/Milan Illík

voľby by vo februári vyhrala strana Smer-SD s podporou 22,7 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko (21,3 percenta), na treťom Hlas-SD (16,5 percenta). 

Do parlamentu by sa dostalo aj KDH, malo by 6,7-percentnú podporu. Uspeli by tiež SaS, ktorú by volilo 6,4 percenta opýtaných, a hnutie Republika so ziskom 5,2 percenta hlasov voličov.

Pred bránami Národnej rady SR by zostala koalícia hnutia Slovensko, Kresťanská únia a Za ľudí. Síce by získala 5,8 percenta hlasov, nedosiahla by však sedempercentné kvórum požadované pre koalície. 

Do parlamentu by sa nedostala ani SNS so 4,2 percenta hlasov, ani Maďarská aliancia s 3,4-percentnou podporou. Sme rodina by volilo 3,2 percenta voličov, Demokratov 2,4 percenta a ĽSNS 1,6 percenta. Ostatné strany by získali menej ako 0,5 percenta hlasov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite