Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér zvolal bezpečnostnú radu pred rokovaním s partnermi v Paríži - čo to znamená podľa Eugena Kordu

.tasr .eugen Korda .slovensko

Západ má podľa Fica dve možnosti, a to buď ďalšiu eskaláciu napätia a vojenskú podporu Ukrajiny, alebo zmysluplný mierový plán. Vysvetľuje Eugen Korda.

Premiér zvolal bezpečnostnú radu pred rokovaním s partnermi v Paríži - čo to znamená podľa Eugena Kordu SITA/Úrad vlády SR

premiér Robert Fico (Smer-SD) zvolal na pondelok (26. 2.) ráno bezpečnostnú radu a vládu, rokovať chce aj s koaličnými partnermi. Urobil tak v súvislosti s plánovaným stretnutím partnerov z Európskej únie (EÚ) a NATO v Paríži, kde by sa malo diskutovať o situácii na Ukrajine. Premiér o tom informoval na sociálnej sieti.

„Z informácií o témach, o ktorých máme v pondelok hovoriť, ide mráz po chrbte. Aj preto musím ráno hovoriť s bezpečnostnými, spravodajskými a politickými zložkami štátu,“ vyhlásil premiér.

Priblížil, že na rokovaní vo Francúzsku by sa mali zúčastniť partneri z EÚ a NATO, venovať by sa mali práve Ukrajine. Západ má podľa neho dve možnosti, a to buď ďalšiu eskaláciu napätia a vojenskú podporu Ukrajiny, alebo predstaví zmysluplný mierový plán. Fico očakáva prvú možnosť. Deklaroval pritom, že urobí všetko pre to, aby zabránil priamej účasti slovenských vojakov vo vojne, aj keby ho to malo stáť funkciu premiéra. 

vysvetlenie Eugena Kordu:

Robert Fico obľubuje silné gestá a lži, ktoré by ho v očiach časti občanov Slovenska vykresľovali ako nebojácneho hrdinu. V nedeľu oznámil, že sa v pondelok zúčastní na plánovanom stretnutí partnerov z EÚ a NATO vo Francúzsku. Vraj mu z obsahu tých rokovaní behá mráz po chrbte. Nepovedal o čo ide. Podľa informácií .týždňa sa NATO ani EÚ nechystajú vyhlásiť Rusku vojnu, nechystajú sa tam poslať ani jedného vojaka, už vôbec nie slovenského. Aby tú správu okorenil, tak na ráno, pred svojím odletom zvolal bezpečnostnú radu. O čom sa budú radiť, nie je jasné. Čo po jej zasadnutí povie? Niečo v štýle „Len cez moju mŕtvolu“? 

Nakoniec sa z Paríža vráti domov živý a zdravý. Dozvieme sa, o čom sa tam rokovalo? S podobnou paranojou sa kedysi prihováral občanom Vladimír Mečiar. Počas oficiálnej návštevy Nemecka vyhlásil, že sa na neho chystá atentát. Samozrejme, nič sa nechystalo a ani nestalo.  Domov sa vrátil živý a zdravý. Ale tých ním ohlásených atentátov bolo viac.

Bez ohľadu na skutočný obsah rokovaní premiér Fico po návrate zrejme oznámi dve zásadné veci - že sa mu podarilo zabrániť tomu najhoršiemu a že pritom neprišiel o svoju funkciu. A možno mu preto pribudne pár voličov. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite