Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V druhom kole prezidentských volieb by Pellegrini porazil Korčoka

.sita .slovensko

Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky.

V druhom kole prezidentských volieb by Pellegrini porazil Korčoka sita/milan illík

v druhom kole prezidentských volieb by predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini porazil bývalého ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý bol realizovaný od 14. do 21. februára na reprezentatívnej vzorke 1025 respondentov. Výsledky boli predstavené v relácii Na telo. Ak by sa títo dvaja uchádzači o prezidentský post spoločne ocitli v druhom kole, Pellegrini by získal 54,9 percenta hlasov, kým Korčoka by volilo 45,1 percenta opýtaných. Pellegrini by tiež zvíťazil i v prípade, ak by s ním do druhého kola postúpil ktorýkoľvek iný kandidát.

Predseda strany Sloboda a Solidarita Richrad Sulík konštatoval, že v druhom kole bude dôležité to, čo urobia nepostupujúci kandidáti, či niekomu z postupujúcich vyjadria podporu. Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS) je toho názoru, že Korčok nemá v druhom kole šancu zvíťaziť, poukázal pri tom na to, že už nemá kde nabrať hlasy, hoci Taraba predpokladá, že by ho mohli voliť ľudia, ktorí v prvom kole plánujú podporiť predsedu hnutia Slovensko Igora Matoviča.

Taraba tiež v relácii naznačil možnosť, že by mohla nastať komunikácia medzi Slovenskou národnou stranou (SNS), ktorej predseda Andrej Danko je jedným z prezidentských kandidátov, a ďalším kandidujúcim Štefanom Harabinom. Reagoval tak na otázku, či je možné, že by sa šéf národniarov vzdal kandidatúry v prospech Harabina (viaceré prieskumy ukazujú, že Harabin by v prvom kole prezidentských volieb skončil na tretej priečke – pozn. SITA). Šéf envirorezortu vníma prezidentské voľby a voľby do Európskeho parlamentu komplexne a naznačil, že SNS by mohla podporiť Harabina v prezidentských voľbách, ak by ich on podporil v eurovoľbách. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite