Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spomienkové zhromaždenia pri príležitosti 6. výročia vraždy Kuciaka a Kušnírovej budú v 32 mestách

.sita .slovensko

Zhromaždenie v Bratislave bude na Námestí slobody o 17:00 a vystúpia na ňom rodičia Jána Kuciaka a mama Martiny Kušnírovej.

Spomienkové zhromaždenia pri príležitosti 6. výročia vraždy Kuciaka a Kušnírovej budú v 32 mestách SITA/Jana Birošová

v stredu 21. februára uplynie šesť rokov od vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Iniciatíva Za slušné Slovensko organizuje pri tejto príležitosti spomienkové zhromaždenia v 32 mestách, z toho je 23 na Slovensku a deväť v zahraničí. „Vražda zmenila Slovensko, spoločne sme sa postavili na námestia, aby sme bojovali za slušnosť a spravodlivosť. Dnes cítime, akoby sa na Slovensku vraždou Jána a Martiny nič nezmenilo. Staré časy sú späť,“ uviedla iniciatíva. Poukazuje na to, že novinári čelia útokom každý deň a politici ani šesť rokov po vražde ich kolegu nemajú problém robiť z nich terče. „Bez riadneho legislatívneho konania sa prijímajú zákony, ktoré otriasajú spravodlivosťou a ohrozujú právny štát. Naša demokracia je mladá a krehká, vláda práva nie je samozrejmá a je dnes ohrozená,“ dodáva Za slušné Slovensko.

Zhromaždenie v Bratislave bude na Námestí slobody o 17:00 a vystúpia na ňom rodičia Jána Kuciaka a mama Martiny Kušnírovej, zástupcovia novinárov, herec Richard Stanke, Zuzana Petková z Nadácie Zastavme Korupciu a Katarína Batková z Via Iuris, ako aj hudobníci Katarína Koščová a Daniel Špiner.

Zhromaždenia budú aj v Košiciach, Banskej Bystrici, Prievidzi, Lučenci, Rimavskej Sobote, Dolnom Kubíne, Bardejove, Námestove, Rožňave, Banskej Štiavnici, Liptovskom Mikuláši, Prešove, Nových Zámkoch, Ružomberku, Trstenej, Zvolene, Michalovciach, Vranove nad Topľou, Piešťanoch, Pezinku, Komárne, Spišskej Novej Vsi. V zahraničí budú spomienkové zhromaždenia v Luxemburgu, Brne, Zlíne, Prahe, Paríži, Osle, Vancouveri, Haagu a Kodani.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite