Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KDH odporúča voliť Ivana Korčoka – čo to znamená?

.tasr .eugen Korda .štefan Hríb .slovensko

Korčok za podporu poďakoval a pripomenul, že naďalej ostáva občianskym kandidátom.

KDH odporúča voliť Ivana Korčoka – čo to znamená? SITA/Milan Illík

opozičné KDH odporúča voliť za prezidenta v tohtoročných voľbách kandidáta Ivana Korčoka. 

„Tento kandidát má reálnu šancu získať spomedzi daných kandidátov post prezidenta SR. Očakávame od Korčoka, že bude zastupovať všetkých občanov SR vrátane kresťanov a konzervatívcov. Bude rešpektovať ústavné hodnoty ochrany života, ľudskej dôstojnosti a manželstva,“ povedal Majerský. 

Korčok za podporu poďakoval. „Som rád, že aj KDH vníma, že Slovensko potrebuje rovnováhu, aby jeden mocenský prúd neovládol všetky ústavné posty v našej krajine,“ podotkol. Korčok pripomenul, že naďalej ostáva občianskym kandidátom a uchádza sa o hlasy všetkých voličov aj o voličov vládnej koalície.

Kandidátku KDH do eurovolieb povedie Lexmann. Celoslovenská rada v sobotu zároveň odhlasovala aj nového člena predsedníctva KDH, ktorým sa stal exminister spravodlivosti Viliam Karas.

komentár Eugena Kordu

KDH to síce nejakú dobu trvalo, ale nakoniec dospelo k rozhodnutiu, a treba dodať, že to rozhodnutie je dobré. Majerského strana odolala pokušeniu postaviť do prezidentských volieb vlastného kandidáta. Bolo jasné, že by nemal žiadnu šancu uspieť a dostať sa aspoň do druhého kola. Teraz pôjde o to, aby KDH svoju podporu naplnilo aj činmi a Ivana Korčoka podporilo aj reálne. Minimálne v čase, keď budú v hre už len dvaja kandidáti, budú tak hlasy voličov KDH mimoriadne dôležité.

komentár Štefana Hríba:

Rozhodnutie KDH podporiť Ivana Korčoka už v prvom kole prezidentských volieb je znakom jeho dospievania v čase ohrozenia základných hodnôt Novembra 1989. To, že KDH odmietlo pokušenie podporiť výlučne konzervatívneho kandidáta, ukazuje, že toto hnutie si uvedomuje, o čo dnes na Slovensku ide. Je to dobrá správa pre Slovensko, Ivana Korčoka, ale aj samotné KDH, ktoré si práve zvýšilo šancu postupne sa vrátiť do svojej bývalej pozície jedného z rešpektovaných lídrov demokratického tábora.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite