Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Smer-SD podal trestné oznámenie na novinára Šimečku pre jeho výroky

.tasr .sita .slovensko

Predstavitelia strany apelovali aj na jeho syna a lídra PS Michala Šimečku, aby sa voči takýmto vyjadreniam vyhradil. Hovoria o nastavení červených čiar a rozdeľovaní spoločnosti.

Smer-SD podal trestné oznámenie na novinára Šimečku pre jeho výroky SITA/Milan Illík

poslanci Národnej rady (NR) SR a predstavitelia Smeru-SD podali na Generálnej prokuratúre (GP) SR trestné oznámenie na Martina Šimečku pre možný trestný čin hanobenia národa. Týka sa jeho výrokov o zbabelom slovenskom národe. 

„Je to len zbytočné a nedôstojné prilievanie oleja do ohňa,“ povedal na adresu výrokov Šimečku staršieho vedúci Úradu vlády SR Juraj Gedra (Smer-SD). Tvrdí, že tieto výroky prekročili hranicu trestnoprávnej zodpovednosti, poukázal na skutkovú podstatu trestného činu hanobenia rasy a národa. Gedra upozornil aj na rozdelenie spoločnosti a atmosféru v nej. Takéto vyjadrenia podľa neho nemajú intelektuálnu ani spoločenskú hodnotu, ktorá by nejako nastavovala zrkadlo spoločnosti.

Vyzval preto aj predsedu PS, aby sa vymedzil voči výrokom svojho otca a aby ho zastavil v takýchto vyjadreniach o ľuďoch, ktorí majú iný názor na vývoj na Slovensku. Chce, aby viedli skôr k vzájomnému rešpektu a tolerancii. Apeloval na odsúdenie podobných vyjadrení o slovenskom národe. "Toto nie je cesta ako budujeme národné povedomie, skôr si podrážame nohy my tu doma," podotkol.

„Smer-SD ovládol políciu, ide ovládnuť Slovenskú informačnú službu, teraz útočí na nezávislých novinárov. A úplne nezmyselne do toho zaťahuje aj mňa ako opozičného politika. Je to lacná demonštrácia sily a pokus o odpútanie pozornosti od ich vlastných káuz,“ reagoval predseda PS. Pripomenul, že jeho otca za názory prenasledovali aj režimy v minulosti. Pýta sa, či predstavitelia Smeru-SD nemajú nič lepšie na práci za peniaze daňových poplatníkov než šikanu novinárov. "Ľudia na Slovensku čelia desiatkam vážnych problémov, ktorými by sa mohli a mali títo politici venovať prioritne," podotkol.

trestné oznámenie na svojho otca označil šéf progresívcov za lacnú demonštráciu sily

„Komunistov, Mečiara aj Fica spája tá istá DNA,“ tvrdí vo svojom stanovisku a poznamenáva, že ho to neprekvapuje. „Smer ovládol políciu, ide ovládnuť SIS, teraz útočí na nezávislých novinárov. A úplne nezmyselne do toho zaťahuje aj mňa ako opozičného politika," myslí si Šimečka.

„Na tlačovej konferencii k oznámeniu na môjho otca vystúpili šéf Úradu vlády SR Juraj Gedra), šéf premiérových poradcov a poslanec Erik Kaliňák, štátny tajomník ministerstva obrany Igor Melicher a poslanec, ktorý zodpovedá za strategickú komunikáciu a najnovšie je aj odborníkom na znásilnenia Richard Glück. Pýtam sa, či títo štyria ľudia platení z daní občanov nemajú na práci nič lepšie, ako šikanovať novinárov,“ kladie Šimečka otázku a podotýka, že podľa jeho názoru majú ľudia na Slovensku mnoho iných problémov, ktorým by sa politici mali prioritne venovať.

Šimečka tiež avizoval zámer pokračovať v odkrývaní škandálov súčasnej vlády. Tiež má v pláne naďalej bojovať proti jej návrhom, ktoré považuje za škodlivé, a v príprave opatrení pre budúcnosť Slovenska. „Na záver sa len spýtam. To, čo Smeráci práve predviedli, je komédia, fraška alebo úplná hanba?" pýta sa šéf progresívcov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite