Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jaroslav Naď povedie kandidátku Demokratov do Európskeho parlamentu

.sita .slovensko

Heger zdôraznil, že Naď má vysoký kredit v zahraničí, osobne pozná mnohých premiérov, ministrov, diplomatov, poslancov Európskeho parlamentu či dôležitých euroúradníkov.

Jaroslav Naď povedie kandidátku Demokratov do Európskeho parlamentu SITA/Viktor Zamborský

kandidátku Demokratov do eurovolieb povedie predseda strany Jaroslav Naď. Jednohlasne o tom rozhodlo predsedníctvo strany a plnú podporu vyjadrila aj členská základňa. Strana považuje júnové voľby za mimoriadne dôležité v globálnom, ale aj národnom kontexte a tiež za skvelú príležitosť pre všetkých, ktorí dnes hovoria, že Demokrati chýbajú v slovenskom parlamente.

Podľa Demokratov je Jaroslav Naď nespochybniteľný v hodnotových otázkach a v zahraničnej politike, s presahom na obranu, bezpečnosť a ďalšie témy, v ktorých potrebuje Slovensko čitateľných a rešpektovaných zástupcov. Naď zdôrazňuje, že kandidátku povedie s jasnými posolstvami a racionálnymi názormi. „V zahraničnej a obrannej politike sme za našej vlády v rozhodujúcich momentoch neuhli ani milimeter. Vieme, ktorá je správna strana brehu a na nej sme vždy pevne stáli. Členstvo v Európskej únii je pre Slovensko nenahraditeľné,“ povedal. Exminister obrany Naď dodal, že má skúsenosti z exekutívy aj z diplomacie a vie, ako fungujú štruktúry EÚ. V Európskom parlamente chce byť viditeľným a ráznym ambasádorom posolstiev Demokratov.

Expremiér Eduard Heger si myslí, že Jaroslav Naď bude prínosom v európskej politike, z ktorej môže mať benefity celé Slovensko. Zdôraznil, že Naď má vysoký kredit v zahraničí, pôsobil v Bruseli v unijných i aliančných štruktúrach, osobne pozná mnohých premiérov, ministrov, diplomatov, poslancov Európskeho parlamentu či dôležitých euroúradníkov. „V Bruseli dobre poznajú jeho hodnoty a postoje a vážia si ho. Slovensko je práve vďaka nadštandardným vzťahom, ktoré si Jaro vybudoval, bezpečnejšou krajinou,“ povedal Heger. Pripomenul, že Naď od spojencov vyrokoval prepožičanie vojenskej techniky v hodnote miliárd eur, na našom území sú vďaka nemu spojeneckí vojaci, čo oceňuje dnes už aj aktuálna vláda, modernizoval ozbrojené sily ako nikto pred ním a z EÚ dokázal pre obranu získať zásadné zdroje. „Navyše, vo svojich postojoch je zásadový, konzistentný a proeurópsky, takých ľudí potrebujeme v Európskom parlamente, aby jasne a tvrdo presadzovali slovenské záujmy,“ komentoval Heger.

Demokrati intenzívne rokujú so záujemcami o miesto na kandidátke a v priebehu nasledujúcich dní predstavia kompletnú silnú a pre verejnosť mimoriadne zaujímavú zostavu, ktorou sa budú uchádzať o priazeň voličov. „Nateraz môžeme potvrdiť, že strana bude kandidačnú listinu odovzdávať ako samostatný subjekt, pod hlavičkou Demokrati,“ dodala strana.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite