Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci otvorili piatkové rokovanie diskusiou o stavebnom zákone

.tasr .slovensko

Návrh predkladá minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smer-SD).

Poslanci otvorili piatkové rokovanie diskusiou o stavebnom zákone SITA/Milan Illík

poslanci Národnej rady (NR) SR začali 7. rokovací deň aktuálnej 9. schôdze diskusiou o skrátenom legislatívnom konaní k novele stavebného zákona. Do rozpravy sa písomne prihlásili štyria zákonodarcovia.

Cieľom novely zákona o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) je posunúť účinnosť nového zákona o výstavbe o jeden rok, teda do 1. apríla 2025. Dôvodom je podľa predkladateľa nepripravenosť na spustenie povoľovacích procesov podľa novej legislatívy. 

Po prerokovaní tohto bodu by sa mali poslanci venovať ďalším, ku ktorým vláda navrhuje skrátené legislatívne konanie. Ide o novelu zákona o štátnej podpore nájomného bývania, o regionálnej investičnej pomoci či o sociálnom poistení. O 11. hodine by mali hlasovať o dovtedy prerokovaných návrhoch.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite