Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Krúpa si myslí, že v prípade vyšetrovateľov Eštok konal nezákonne

.tasr .slovensko

Hovorí o zarážajúcej situácii, keď v polovici prípadov rozhodol súd v prospech tých, ktorí sa obrátili na súd, a druhej polovici v neprospech.

Krúpa si myslí, že v prípade vyšetrovateľov Eštok konal nezákonne SITA/Jana Birošová Juraj Krúpa (SaS)

opozičný poslanec Juraj Krúpa (SaS) je napriek rozhodnutiu krajského súdu presvedčený, že minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) konal v prípade postavenia vyšetrovateľov mimo služby v rozpore so zákonom.

„Nasvedčujú tomu aj ďalšie neodkladné rozhodnutia, ktoré zas dali za pravdu iným vyšetrovateľom,“ skonštatoval v súvislosti s rozhodnutiami krajského súdu v prípade dvoch vyšetrovateľov.

Zároveň hovorí o zarážajúcej situácii, keď v polovici prípadov rozhodol súd v prospech tých, ktorí sa obrátili na súd, a druhej polovici v neprospech. Pýta sa, kde je princíp právnej istoty.

Krajský súd v Bratislave potvrdil zamietnutie návrhu na neodkladné opatrenie v prípade policajta Róberta Magulu, ktorý bol postavený mimo služby. Informovalo o tom Ministerstvo vnútra SR s tým, že voči tomuto rozhodnutiu nie je prípustný riadny opravný prostriedok. Minister vnútra po rokovaní vlády priblížil, že bratislavský krajský súd rovnako rozhodol aj v prípade vyšetrovateľa Jána Čurillu.

Právny zástupca oboch policajtov Peter Kubina rozhodnutia súdu rešpektuje, ale nesúhlasí s nimi. Avizoval podanie dovolania.

Šutaj Eštok po nástupe do funkcie dočasne pozbavil výkonu služby šiestich policajtov, tzv. čurillovcov. Odôvodnil to podozrením zo spáchania trestného činu. Keďže mali policajti status chráneného oznamovateľa, podľa Úradu na ochranu oznamovateľov sa mal minister najprv obrátiť na nich.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite