Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico: Šimkovičovú by sme aj tak neodvolali, má zdravé názory

.tasr .slovensko

Na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu na odvolávanie ministerky nebolo dostatok podpisov.

Fico: Šimkovičovú by sme aj tak neodvolali, má zdravé názory SITA/Milan Illík

koalícia stojí za šéfkou rezortu kultúry Martinou Šimkovičovou (nominantka SNS). Vyplýva to z vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD). To, že pod návrhom PS a SaS na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu na odvolávanie ministerky nebolo dostatok podpisov, označil za blamáž a hanbu.

„Ministerku by sme aj tak nikdy neodvolali, má suverénne, slovenské, zdravé názory. Taká má byť ministerka kultúry,“ skonštatoval. 

Predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini v pondelok informoval, že nezvolá mimoriadnu schôdzu na odvolanie ministerky kultúry. Pod návrhom, ktorý opozičné strany PS a SaS podali v piatok (2. 2.), je podľa neho len 28 podpisov, pričom potrebných je 30. PS reagovalo, že išlo o administratívny omyl. Avizuje, že spolu so SaS návrh podajú opäť v utorok (6. 2.).

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite