Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Taraba odvolal riaditeľa Správy Národného parku Poloniny Miroslava Buraľu

.sita .slovensko

Poloniny čakajú mimoriadne ťažké časy. Mená náhradníkov, o ktorých sa uvažuje, vonkoncom nevzbudzujú dôveru, uviedol expert na životné prostredie Kiča.

Taraba odvolal riaditeľa Správy Národného parku Poloniny Miroslava Buraľu wikipedia

minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nom. SNS) odvolal z postu riaditeľa Správy Národného parku Poloniny Miroslava Buraľa. Na svojej sociálnej sieti to uviedol Michal Kiča, expert na životné prostredie a člen predsedníctva strany Demokrati.

Ako Kiča informoval, v jeho prípade ide o rešpektovanú osobnosť v životnom prostredí na Slovensku, ktorá dokázala hájiť záujmy ochrany prírody aj so špecifikami regiónu Polonín. Zároveň dodal, že odvolaný riaditeľ sa tiež výrazne zaslúžil o prípravu zonácie, implementáciu plánu obnovy a prezentáciu a rozvoj rusínskej kultúry. „Národný park Poloniny čakajú mimoriadne ťažké časy. Mená náhradníkov, o ktorých sa uvažuje, vonkoncom nevzbudzujú dôveru. Nebude jednoduché uchrániť bohatstvo parku, ako aj kľúčové zásoby pitnej vody pred záujmami tejto vlády,“ uzavrel Kiča.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite