Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Korčok: Ficov výrok o Ukrajine je cynický a proti národným záujmom Slovenska

.sita .slovensko

Korčok je presvedčený, že v postojoch predsedu vlády a predsedu parlamentu nie je žiaden rozdiel, okrem toho, že Pellegirni sa za svoje postoje ani nedokáže postaviť.

Korčok: Ficov výrok o Ukrajine je cynický a proti národným záujmom Slovenska SITA/Milan Illík

občiansky kandidát na post prezidentka Ivan Korčok nazval výrok predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD) o Ukrajine cynickým a idúcim proti národným záujmom Slovenska. Premiér tvrdí, že Ukrajina nie je suverénny štát. Podľa Korčoka tak popiera základné princípy medzinárodného práva, a teda územnú celistvosť, rešpektovanie hraníc alebo štátnu suverenitu. Korčok pripomína, že Fico sa práve rád oháňa týmito princípmi, ktoré sú pre Slovensko životne dôležité. Ohlušujúcim a cynickým zároveň nazval ticho šíriace sa od predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Hlas-SD), ktorý tieto výroky podľa svojich slov „rešpektuje“.

„Od toho Petra Pellegriniho, ktorý sám seba aj počas ohlásenia kandidatúry opätovne pasoval za garanta zahraničnopolitického smerovania Slovenska. Toho Pellegriniho, ktorý od začiatku ruskej vojny proti Ukrajine lavíruje a každé svoje stanovisko k tejto téme podriaďuje jedinému cieľu - svojmu osobnému prospechu. A nakoniec, toho Pellegriniho, čo vie tri hodiny menovať, k čomu všetkému sa mala vyjadriť prezidentka, ale on sa tri mesiace nie je schopný vyjadriť k svojej vlastnej vláde,“ tvrdí Korčok. Zároveň je presvedčený, že v postojoch predsedu vlády a predsedu parlamentu nie je žiaden rozdiel, okrem toho, že Pellegirni sa za svoje postoje ani nedokáže postaviť.

Fico v sobotu pre RTVS vyhlásil, že je proti členstvu Ukrajiny v NATO a že Ukrajina nie je suverénnou krajinou, no „je pod totálnym vplyvom a kontrolou Spojených štátov amerických“.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite