Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslankyňa Marcinková je Európskym mladým lídrom

.tasr .slovensko

40-člennú skupinu mladých lídrov Európy vyhlasuje think-tank Priatelia Európy.

Poslankyňa Marcinková je Európskym mladým lídrom SITA/Diana Černáková

slovenskú poslankyňu a podpredsedníčku Výboru  NR SR pre európske záležitosti Vladimíru Marcinkovú (SaS) bruselská mimovládna organizácia Priatelia Európy (Friends of Europe) vyhlásila za Európskeho mladého lídra (EYL40) pre rok 2024. Informuje o tom bruselský spravodajca TASR.

Think-tank Priatelia Európy vo vyhlásení upozornil, že v tohoročnej 40-člennej skupine „mladých lídrov“, ktorí sú schopní „inšpirovať ostatných k činnosti a vytvárať zmeny“ sú vinár, olympijský plavec, glaciológ, podnikatelia v oblasti zelených technológií, rómska herečka, politici a poslanci národných parlamentov, zakladatelia start-upov, generálni riaditelia, novinári a umelci, ktorí sa presadili na najvyššej úrovni vo svojich odboroch.

Marcinková sa medzi nimi ocitla preto, že pod jej vedením Výbor NR SR pre európske záležitosti ako prvý v členskom štáte EÚ odsúdil ruskú inváziu na Ukrajinu a vyzval na jednotnú reakciu EÚ na podporu jej nezávislosti a územnej celistvosti. 

Podľa Priateľov Európy Marcinková ako „zanietená zástankyňa ľudských práv a práv menšín a iných zraniteľných skupín“ presadzovala legislatívne iniciatívy na rozšírenie práv detí a sociálnej pomoci matkám a rodinám a obhajovala rozšírenie práv komunity LGBTQI+.

Predchádzajúcimi nominantmi EYL40 zo Slovenska boli olympionička Danka Barteková, zakladateľka skupiny Next Generation Leaders of Slovakia Ivana Sendecká a súčasný podpredseda NR SR a líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite