Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico: Pellegrini má plnú podporu strany Smer-SD

.sita .slovensko

Premiér avizoval aj oficiálne podujatie, kde Pellegriniho verejne podporia.

Fico: Pellegrini má plnú podporu strany Smer-SD SITA/Diana Černak

kandidát na post prezidenta Peter Pellegrini (Hlas-SD) má plnú podporu strany Smer-SD. Uviedol to predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) v relácii RTVS Sobotné dialógy. Podľa Smeru Pellegrini spĺňa všetky kritériá. „To nie je americký sluha ako Ivan Korčok. Je to človek, ktorý má vlastný názor, je to človek, ktorý sa bude pokúšať spájať, kým pán Korčok chce rozdeľovať. Ohlasuje, že on je kandidátom opozície, a že by mal byť nejakou rovnováhou tejto vláde,“ uviedol Fico a dodal, že prednosťou Pellegriniho sú aj veľké medzinárodné skúsenosti, dobré kontakty, a je to človek so silným ľavicovým cítením.

Premiér avizoval aj oficiálne podujatie, kde Pellegriniho verejne podporia. „Myslím si, že je správne, aby tak veľká strana akou je Smer, dávala odporúčania svojim voličom a sympatizantom,“ dodal Fico, ktorý sa súčasne vyjadril aj ku kandidatúre podpredsedu parlamentu Andreja Danka (SNS). 

Ako predseda vlády vysvetlil, v koaličnej zmluve sa nepíše nič o prezidentských voľbách, a preto sa mohol každý suverénne rozhodnúť. „Tak, ako si musím vážiť Pellegriniho, ktorý síce možno na môj úkor postavil politickú stranu,tak si musím vážiť aj Danka, ktorý zabojoval. Andrej je samorast. Je veľmi málo politikov na Slovensku, ktorí dokážu robiť politiku tak, že nie sú pod žiadnym vplyvom nejakých silných ľudí v pozadí. Danko medzi nich patrí,“ uzavrel Fico.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite