Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Protivládne protesty pokračujú vo štvrtok, reagovať budú aj na plánované zrušenie NAKA

.sita .slovensko

Predseda SaS Richard Sulík je presvedčený, že Fico s Pellegrinim nemôžu ignorovať rastúcu silu protestov.

Protivládne protesty pokračujú vo štvrtok, reagovať budú aj na plánované zrušenie NAKA SITA/Milan Illík

protivládne protesty proti opatreniam vlády v oblasti trestného práva budú po rekordnej účasti z minulého týždňa pokračovať opäť vo štvrtok 18. januára. V Bratislave bude protest na Námestí SNP, zoznam ďalších miest ohlási opozícia čoskoro. Na námestia pozývajú predstavitelia strán Progresívne Slovensko (PS), Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a Sloboda a Solidarita (SaS). „Fico, Pellegrini a Danko sa správajú, akoby im Slovensko patrilo. Tvária sa, že pre nich neplatia žiadne pravidlá a pokračujú v útokoch na právny štát - najnovšie chcú rušiť aj Národnú kriminálnu agentúru (NAKA),“ uviedol Šimečka s tým, že preto chodí na protesty opozície stále viac ľudí.

Podľa predsedu KDH Milana Majerského sa vládna koalícia snaží zmocniť celej krajiny. Ako uviedol, dokazujú to návrhy trestných zákonov, ktoré drakonicky znižujú tresty za korupciu a iné trestné činy. Dôsledky zmien pocíti každý občan, zdôraznil. „Hrozí, že sa radikálne zvýši kriminalita, páchatelia nebudú takmer vôbec potrestaní a obete zostanú bez odškodnenia. Takýto chaos a nespravodlivosť nemôžeme dovoliť, preto KDH bude naďalej bojovať v parlamentných laviciach a pozývame všetkých občanov vyjadriť svoj názor aj v uliciach,“ povedal Majerský.

Predseda SaS Richard Sulík je presvedčený, že Fico s Pellegrinim nemôžu ignorovať rastúcu silu protestov, keďže proti „demontáži právneho štátu“ sa stavia čoraz viac ľudí, napriek zime a nepriaznivému počasiu. „Namiesto toho, aby vláda riešila predvolebné sľuby s cenami potravín, tak pomáha svojim ľuďom dostať sa z basy. Navyše, medzitým Andrej Danko zrejme pod vplyvom havaruje, minister vnútra ho kryje a všetko to pokrytecky sleduje Peter Pellegrini. Toto si neobjednali ani voliči koalície,“ zdôraznil Sulík.

Minulý štvrtok 11. januára sa protesty konali v 19 mestách, podporný protest sa uskutočnil aj v Prahe. V Bratislave prišlo na zhromaždenie podľa odhadov okolo 20-tisíc ľudí.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite