Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka chce vystúpiť v parlamente, má výhrady voči novele Trestného zákona

.tasr .slovensko

Proces prijímania zákona považuje za veľmi nevhodný. Výhrady má aj voči jednotlivým ustanoveniam.

Prezidentka chce vystúpiť v parlamente, má výhrady voči novele Trestného zákona SITA/Jana Birošová

prezidentka SR Zuzana Čaputová chce vystúpiť v pléne Národnej rady (NR) SR. Hovoriť chce o svojich výhradách k novele Trestného zákona. 

„Rozhodla som sa požiadať o vystúpenie v Národnej rade SR práve pre to, aby som mohla priamo poslancov oboznámiť s mojím stanoviskom k navrhovanej zmene zákona,“ uviedla Čaputová novinárom počas návštevy Košíc.

Hlava štátu uviedla, že ide o závažné zmeny v trestnej politike štátu, ktorým nepredchádzal klasický legislatívny proces, teda pripomienkovanie, ani verejná odborná diskusia. Proces prijímania považuje za veľmi nevhodný. Výhrady má aj voči jednotlivým ustanoveniam.

Parlament už štvrtý deň rokuje o návrhu vlády, aby sa o novele Trestného zákona rokovalo v skrátenom legislatívnom konaní. Novela predpokladá zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry, zaviesť má aj viaceré zmeny v trestných sadzbách.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite