Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šutaj Eštok potvrdil reorganizáciu NAKA

.tasr .slovensko

Rezortný šéf aj napriek zmenám sľubuje prešetrovanie závažných činov.

Šutaj Eštok potvrdil reorganizáciu NAKA SITA/Milan Illík

minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) potvrdil zámer reorganizácie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). V súčasnosti podľa neho prebieha pracovná debata o možných zmenách, pričom existuje viacero možností. Garantoval, že všetky závažné kriminálne činy sa budú prešetrovať, či už na NAKA alebo inom útvare. Uviedol to v stredu po rokovaní vlády.

„Ani jedno trestné stíhanie, ani jedna živá vec, ktorú dnes NAKA rieši, nebude zametená pod koberec a všetko sa prešetrí. A aj do budúcnosti sa budú prešetrovať najzávažnejšie kriminálne činy a bude tu úzko špecializovaný útvar, ktorý bude riešiť túto najzávažnejšiu trestnú činnosť,“ vyhlásil.

Z NAKA je podľa ministra dnes obrovský moloch s takmer 700 zamestnancami, pričom začínala s 200 pracovníkmi. „Sedemsto policajtov je dnes na NAKA a my máme reálne problémy, aby sme na obvodných oddeleniach postavili hliadku,“ zdôvodnil potrebu zmien. Ďalším dôvodom reorganizácie je plánované zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite