Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prieskum: Najvyššiu dôveryhodnosť z politikov má Pellegrini, najmenšiu Matovič

.tasr .slovensko

Druhou v rebríčku dôveryhodnosti politikov je prezidentka SR Zuzana Čaputová. Dôveru jej vyjadrilo 34 percent opýtaných a nedôveru 56 percent

Prieskum: Najvyššiu dôveryhodnosť z politikov má Pellegrini, najmenšiu Matovič SITA/Milan Illík

najvyššiu dôveryhodnosť spomedzi politikov má predseda parlamentu a strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Dôveruje mu 37 percent, nedôveruje 53 percent ľudí. Najmenej dôveryhodným politikom je poslanec Národnej rady (NR) SR a šéf hnutia Slovensko Igor Matovič. Dôveruje mu sedem percent, naopak, nedôveruje 83 percent ľudí. Vyplýva to z prieskumu agentúry Median SK, ktorý realizovala od 13. novembra do 17. decembra minulého roka na vzorke 1086 respondentov.

Za druhou, Zuzanou Čaputovou, nasleduje premiér a predseda Smeru-SD Robert Fico s dôverou 33 percent a nedôverou 57 percent.

Podpredseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko získal dôveru 20 percent a nedôveru 67 percent ľudí. Líder hnutia Progresívne Slovensko a podpredseda NR SR Michal Šimečka má dôveru 19 percent a nedôveru 68 percent respondentov. Nasleduje predseda mimoparlamentného hnutia Republika Milan Uhrík s dôveru 17 percent a nedôverou 68 percent.

Šéfovi mimoparlamentného hnutia Sme rodina Borisovi Kollárovi dôveruje 16 percent a nedôveruje 73 percent opýtaných. Predseda mimoparlamentných Demokratov Eduard Heger má dôveru 15 percent a nedôveru 74 percent ľudí. Poslancovi parlamentu a lídrovi strany SaS Richardovi Sulíkovi dôveruje 13 percent a nedôveruje 75 percent respondentov. 

Nasleduje poslanec NR SR a šéf KDH Milan Majerský s dôverou 12 percent a nedôverou 70 percent. Líder mimoparlamentnej Aliancie Krisztián Forró získal dôveru desať percent a nedôveru 56 percent opýtaných. Predsedovi mimoparlamentnej strany ĽSNS Marianovi Kotlebovi dôveruje deväť percent a nedôveruje 78 percent osôb.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite