Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko pošle Ukrajine 21 ton humanitárnej pomoci

.tasr .slovensko

Pomoc bude z Hanisky pri Košiciach prepravená na Ukrajinu cez transport hradený Európskou komisiou.

Slovensko pošle Ukrajine 21 ton humanitárnej pomoci SITA/MV SR Humanitárna pomoc pre Ukrajinu, ktorej obsahom sú elektrocentrály, ohrievače, oblečenie a lekárničky

slovenská republika poskytne Ukrajine humanitárnu pomoc v celkovej hodnote 203.492 eur. Jej hmotnosť je 21 ton. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

Humanitárna pomoc zahŕňa elektrocentrály, ohrievače, oblečenie a lekárničky zo zásob Ústredia ekumenickej pastoračnej služby v Ozbrojených silách SR a ozbrojených zboroch SR. Potraviny, balená voda a oblečenie pôjde zo zásob MV, priblížil tlačový odbor. Na zabezpečovaní humanitárnej pomoci sa podieľa aj ministerstvo zahraničných vecí.

„Prijímateľmi pomoci je Ministerstvo zdravotníctva Ukrajiny, Kyjev; Ministerstvo vnútra Ukrajiny, Ľvov; Regionálny podnik Donetskteplokomunenerho, Doneck a Mestská rada mesta Pokrovsk v Doneckom regióne,“ priblížilo MV.

Na prepravu bude podľa rezortu využité medzinárodné humanitárne logistické centrum mechanizmu Únie v oblasti civilnej ochrany (tzv. SK HUB). Pomoc bude z Hanisky pri Košiciach prepravená na Ukrajinu cez transport hradený Európskou komisiou.

„Krízy môžu postihnúť každú krajinu a solidarita medzi krajinami môže byť kľúčovým prvkom riešenia globálnych výziev. Pomoc Ukrajine môže v budúcnosti znamenať podobnú podporu Slovensku zo strany iných krajín v prípade akejkoľvek krízy,“ skonštatovalo rezort vnútra.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite