Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najúspešnejším politikom na sociálnych sieťach je prezidentka Zuzana Čaputová

.tasr .slovensko

V tesnom závese nasledujú Pellegrini, Fico a Matovič.

Najúspešnejším politikom na sociálnych sieťach je prezidentka Zuzana Čaputová SITA/Milan Illík

prezidentka Zuzana Čaputová, predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD), predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) a poslanec NR SR Igor Matovič (hnutie Slovensko) viedli v závere minulého roka rebríček počtu fanúšikov na sociálnej sieti. Vyplýva to z analýzy profilov a stránok politikov, ktorú vypracovala Fakulta masmediálnej komunikácie (FMK) Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave, informoval o tom Peter Krajčovič z UCM. 

Prezidentka mala na sociálnej sieti Facebook (FB) k 31. decembru 386.000 sledovateľov, na sieti Instagram vyše 480.000. Stránka Pellegriniho na FB mala 326.475 sledovateľov. Najviac nových sledovateľov v roku 2023 získala stránka predsedu vlády, ktorej za rok pribudlo 82.865 nových sledovateľov. Štvrtý najvyšší počet má Matovič, ktorý na FB stále využíva svoj súkromný profil. V roku 2023 mal 272.844 odberateľov.

Najviac, spolu 914 príspevkov na FB, publikovala stránka Pellegriniho. Na stránke podpredsedu NR SR Michala Šimečku (PS) pribudlo 885 a bývalého poslanca NR SR Milana Mazureka (Republika) 784. Najviac videí publikovali stránky Mazureka (360), Pellegriniho (338) a europoslanca Milana Uhríka z Republiky (272). Najväčší počet interakcií však podľa analýzy FMK zaznamenali videá publikované na stránke predsedu vlády, takmer 5,2 milióna.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite