Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Úrad vlády SR vyvesil čiernu vlajku na znak solidarity s Českou republikou, rozsvieti sa aj Bratislavský hrad

.tasr .slovensko

V Česku bude v sobotu vyhlásený štátny smútok na uctenie si pamiatky obetí streľby, ktorá sa odohrala vo štvrtok na Univerzite Karlovej v Prahe.

Úrad vlády SR vyvesil čiernu vlajku na znak solidarity s Českou republikou, rozsvieti sa aj Bratislavský hrad SITA/Ľuboč Bilačič/Úrad vlády SR

bratislavský hrad bude v sobotu od 16.00 do 22.00 h nasvietený na znak úcty obetiam tragickej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe. Úrad vlády (ÚV) zase vyvesil čiernu vlajku na znak solidarity s Českou republikou. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor úradu. 

„Slovenská republika si aj týmto symbolickým gestom uctí obete tragickej streľby na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity v Prahe. Zároveň tak prejavuje spolupatričnosť Slovákov s obyvateľmi Českej republiky, v ktorej je na dnešný deň, sobotu 23. decembra 2023, vyhlásený štátny smútok,“ uviedol.

Pred Prezidentským palácom v Bratislave bude v sobotu v čase štátneho smútku v Českej republike od 8.00 do 20.00 h vztýčená čierna vlajka. Stane sa tak na znak úcty k obetiam tragickej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe, rovnako aj solidarity a spolupatričnosti s občanmi ČR.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite