Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Policajný exprezident Štefan Hamran zvažuje kandidatúru v nasledujúcich prezidentských voľbách

.redakcia .tasr .slovensko

Konečné rozhodnutie má oznámiť do konca týždňa.

Policajný exprezident Štefan Hamran zvažuje kandidatúru v nasledujúcich prezidentských voľbách SITA/Diana Černáková

správu priniesol spravodajský portál DenníkN, ktorému to potvrdil Hamran.

Jeho rozhodnutie uchádzať sa o post hlavy štátu bude závisieť od toho, či sa mu podarí vyskladať tím, zohnať peniaze na prezidentskú kampaň a vyzbierať potrebných 15 000 podpisov od občanov. Do boja o prezidentské kreslo nechce ísť ako politický kandidát.

Zámer kandidovať ohlásili už diplomati a exministri zahraničných vecí Ivan Korčok a Ján Kubiš a zakladateľka Iniciatívy za vymazaných rodičov Beáta Janočková. Spomína sa aj kandidatúra exministra spravodlivosti a exšéfa Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina. Súčasný predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) zatiaľ nepotvrdil, či bude kandidovať na funkciu hlavy štátu.

Voľby sa majú konať v roku 2024. Funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna 2024. Čaputová avizovala, že o funkciu sa nebude opätovne uchádzať. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite