Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Opozícia vyzvala verejnosť, aby sa opäť zúčastnila na protestoch

.sita .slovensko

PS, KDH a strana SaS vyzvali verejnosť, aby sa zúčastnila na dnešnom proteste o 18:00 pred Úradom vlády v Bratislave.

Opozícia vyzvala verejnosť, aby sa opäť zúčastnila na protestoch SITA/Jana Birošová Účastníci počas protestu hnutia Progresívne Slovensko (PS), strany Sloboda a Solidarita (SaS), Kredsťanskodemokratického hnutia (KDH) s názvom Zastavme ich! pred Úradom vlády SR. Bratislava, 7. december 2023

opozičné politické subjekty Progresívne Slovensko (PS), Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzvali verejnosť, aby sa zúčastnila na dnešnom proteste o 18:00 pred Úradom vlády v Bratislave. Líder PS Michal Šimečka na dnešnej tlačovej besede informoval, že v rovnakej hodine sa protesty budú konať aj v ďalších slovenských mestách, a to v Košiciach, Žiline, Banskej Bystrici, v Nitre či Poprade. Na bratislavskom proteste vystúpi okrem zástupcov opozície aj herečka a politička Magda Vášaryová, historik Patrik Dubovský či biskup Róbert Bezák. „Už 30-tisíc ľudí podpísalo petíciu, ktorá žiada stiahnutie novely Trestného zákona a novely zákona o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti. Hovoríme tomu promafiánsky balíček,“ uviedol Šimečka.

Podľa lídra KDH Milana Majerského chcú protestami vyslať signál vláde, že nesúhlasia s postupom, ktorý si zvolila. „Bez diskusie, nasilu a narýchlo chce demolovať spravodlivosť v tomto štáte. Preto vyzývame vládu, aby čím skôr zišli z kratšej cesty a prestali nasilu pretláčať to, čo sa nepáči verejnosti a opozícii, a keď už chcú, nech zvolia riadny legislatívny postup,“ povedal. Predseda SaS Richard Sulík doplnil, že premiér Robert Fico (Smer-SD) vniesol do spoločnosti len chaos a nervozitu. Zároveň ho prekvapuje, že predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) v súvislosti s celou situáciou mlčí. „Chcem vyzvať všetkých slušných ľudí v našej krajine, aby na niektorý z protestov prišli a podporili dobrú vec. Jasne dáme tejto vláde najavo, že nemôže robiť všetko len preto, že vyhrala voľby,“ uviedol Sulík.

Pred Úrad vlády SR už minulý týždeň prišli tisíce ľudí, ktorí protestovali proti rozhodnutiam vládneho kabinetu.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite