Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Deň Ústavy (1. september) už nebude dňom pracovného pokoja

.sita .slovensko

Predmetná úprava je zdôvodnená potrebou znížiť celkový počet dní pracovného pokoja, čo by malo pozitívne vplývať na hospodárenie štátu i zamestnanosť.

Deň Ústavy (1. september) už nebude dňom pracovného pokoja SITA/Kancelária Národnej rady SR

slovensko môže prísť o jeden deň pracovného pokoja. Vyplýva to z návrhu zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti so zlepšením stavu verejných financií, ktorý na dnešnom rokovaní schválila vláda. 

Medzi novelizovanými právnymi normami je i zákon o štátnych sviatkoch, dňoch pracovného pokoja a pamätných dňoch. „Pre štátny sviatok 1. september - Deň Ústavy Slovenskej republiky, sa navrhuje ustanoviť výnimka z pravidla, že štátne sviatky sú dňami pracovného pokoja. 1. september bude štátnym sviatkom ale nebude dňom pracovného pokoja, ani sviatkom v zmysle príslušných ustanovení Zákonníka práce,“ uvádza sa v schválenom materiáli.

Predmetná úprava je zdôvodnená potrebou znížiť celkový počet dní pracovného pokoja, čo by malo pozitívne vplývať na hospodárenie štátu i zamestnanosť. Vládny kabinet schválil i to, aby bol predmetný návrh zákona v Národnej rade SR prerokovaný v skrátenom legislatívnom konaní.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite