Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O odvolávaní ministra vnútra by sa mohlo hlasovať v stredu

.tasr .slovensko

V utorok vystúpili v pléne najmä poslanci opozície. Písomne prihlásení sú ešte traja rečníci. Ďalší sa môžu následne prihlásiť ústne.

O odvolávaní ministra vnútra by sa mohlo hlasovať v stredu SITA/ Milan Illík

o odvolávaní ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) by poslanci Národnej rady (NR) SR mohli hlasovať v stredu (29. 11.) o 11.00 h. Termín závisí aj od počtu poslancov prihlásených do rozpravy ústne. Utorkové rokovanie NR SR by malo trvať do 19.00 h. Po zasadnutí poslaneckého grémia o tom v pléne informoval podpredseda parlamentu Peter Žiga (Hlas-SD).

O návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi začalo plénum rokovať vo štvrtok (23. 11.). Opozícia chce Šutaja Eštoka odvolať pre čistky vo vedení polície. Tvrdí, že minister porušil zákon, keď nekomunikoval s Úradom pre ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti pri rozhodnutí o postavení vyšetrovateľov mimo služby, pričom títo mali status chráneného oznamovateľa. Kritizuje tiež opatrenia na slovensko-maďarských hraniciach, ktoré považujú jej predstavitelia za divadlo.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite