Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NAKA zasahovala pre podozrenia z nehospodárneho spravovania majetku v SVP a VV

.tasr .slovensko

Potvrdila to hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR a Úradu špeciálnej prokuratúry Zuzana Drobová.

NAKA zasahovala pre podozrenia z nehospodárneho spravovania majetku v SVP a VV facebook/polícia sr

národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala v prípade, ktorý sa okrem iného týka podozrení z nehospodárneho spravovania majetku v štátnych podnikoch Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) a Vodohospodárska výstavba (VV). Obvineniu čelí deväť fyzických a jedna právnická osoba. Upozornil na to spravodajský portál Aktuality.sk.

Hovorkyňa priblížila, že obvinenie bolo vznesené pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe a obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Týka sa deviatich skutkov.

„Dňa 27. novembra 2023 bola príslušníkmi NAKA, odbor Stred (pod dozorom prokurátora ÚŠP), realizovaná zaisťovacia akcia, v rámci ktorej boli zadržané štyri osoby,“ dodala Drobová s tým, že aktuálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite