Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V debate k odvolávaniu ministra vnútra vystúpili v utorok zatiaľ 3 rečníci

.tasr .slovensko

Do diskusie je stále písomne prihlásených približne 15 rečníkov.

V debate k odvolávaniu ministra vnútra vystúpili v utorok zatiaľ 3 rečníci SITA/Milan Illík

v diskusii k návrhu na odvolanie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) vystúpili zatiaľ v utorok traja rečníci. Okrem poslanca Tibora Gašpara (Smer-SD) vystúpil aj Roman Mikulec (Slovensko, Za ľudí, KÚ) a Ivan Šefčík (SNS). Schôdza bude pokračovať po obednej prestávke od 14.00 h.

Mikulec tvrdí, že Šutaj Eštok nemá čo robiť na svojom poste. „Celé konanie ministra vnútra je od začiatku účelové a je aktom pomsty,“ zdôvodnil. Vo svojom vystúpení upozornil na kauzy, v ktorých sú obvinení alebo odsúdení ľudia blízki Smeru-SD a Hlasu-SD, pričom viaceré vyšetrujú tzv. čurillovci. Aj ministrovi podľa neho ide o to, aby čurillovci čo najskôr prestali vyšetrovať a aby skončil aj Úrad špeciálnej prokuratúry na čele s Danielom Lipšicom.

Ševčík v diskusii zdôraznil potrebu riešiť stav v Policajnom zbore. Slovákov podľa neho nezaujíma obsah schôdze na odvolávanie ministra vnútra. Nezaujímajú ich čurillovci či stav v Národnej kriminálnej agentúre, ale skôr bezpečnostná situácia v ich regióne. Poslanec stojí za Šutajom Eštokom, pri postavení vyšetrovateľov mimo službu by postupoval rovnako ako on.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite