Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Taraba poveril riadením Slovenského vodohospodárskeho podniku Petra Moldu

.tasr .slovensko

Na pozíciu plánuje vyhlásiť riadne výberové konanie.

Taraba poveril riadením Slovenského vodohospodárskeho podniku Petra Moldu SITA/Milan Illík

minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) dočasne poveril riadením Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) krízového manažéra Petra Moldu. Bývalý šéf vodohospodárov Ladislav Glinda zostáva pracovať v podniku na technicko-prevádzkovom úseku. TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.

Podľa Tarabu je stav a ekonomická situácia štátneho podniku  dlhodobo kritická. „SVP je zodpovedný za údržbu tokov riek, stav priehrad a protipovodňových opatrení. Finančná kondícia podniku je však v neustálej deficitnej ekonomickej podobe neudržateľná a musí prejsť transformáciou v záujme odstránenia prevádzkového a investičného dlhu. Podnik preto potrebuje skúseného krízového manažéra,“ zdôraznil s tým, že kapitola, kedy sa podnik topil v strate sa musí skončiť.

Peter Molda vyštudoval Slovenskú technickú univerzitu, priblížil envirorezort. Manažérske zručnosti a krízové riadenie rozvíjal 20 rokov v štátnom podniku Železnice Slovenskej republiky. Rovnako disponuje bezpečnostnou previerkou. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite