Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šimečka uviedol, že programové vyhlásenie je nedostatočné a zaseknuté v minulosti

.tasr .slovensko

V utorok sa začala mimoriadna schôdza Národnej rady SR k programovému vyhláseniu vlády. Kabinet prišiel predložiť svoj program a požiadať parlament o dôveru.

Šimečka uviedol, že programové vyhlásenie je nedostatočné a zaseknuté v minulosti SITA/Milan Illík

programové vyhlásenie vlády (PVV) je nedostatočné a zaseknuté v minulosti. Podpredseda parlamentu a predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka to uviedol v utorkovej diskusii k vládnemu programu v pléne Národnej rady (NR) SR. Dokument označil za vágny, deravý a nekonkrétny. Deklaroval, že PS bude hlasovať proti vysloveniu dôvery vláde.

„Robert Fico (Smer-SD) nám predkladá programové vyhlásenie vlády, ktoré je kompilátom rôznych pasáží naozaj rôznorodej kvality. Sú tam úplné nezmysly a úlety, sú tam viaceré škodlivé a nerealizovateľné návrhy a sú tam aj pasáže, ktoré asi celkom solídne spísali ministerskí úradníci, ale ktoré nikdy nebudú naplnené,“ zhodnotil Šimečka.

Predloženému dokumentu podľa lídra PS chýba obsah, cesta aj cieľ. Tvrdí, že kabinet ním neplní svoje sľuby a nereaguje ani na hlavné výzvy, ktorým Slovensko čelí. Jediné, čo vládu motivuje a na čo má plán, je podľa Šimečku pomsta a čistky na ministerstve vnútra.

Kritizuje napríklad chýbajúce riešenie pre najohrozenejšie skupiny, v školstve mu chýba zmienka o nedostatku inklúzie či potrebe desegregácie. Obáva sa aj zámeru prehodnotiť ochranu národných parkov či prehodnotenia dôchodkových pilierov. Hovorí aj o snahe politicky ovládnuť RTVS. Chýba mu tiež zmienka o hrozbe ruskej zahraničnej politiky pre európsku bezpečnosť. Ďalšie roky očakáva Šimečka stagnáciu Slovenska. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite