Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa Erika Tomáša bol Blahov krok detinský a zbytočné gesto

.sita .slovensko

Blaha by si mal uvedomiť, akú funkciu zastáva, tvrdí Tomáš.

Podľa Erika Tomáša bol Blahov krok detinský a zbytočné gesto SITA/Diana Černak

krok Ľuboša Blahu (Smer-SD) bol detinský a išlo o zbytočné gesto. V diskusnej relácii V politike v televízii Ta3 to skonštatoval minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) na margo toho, že podpredseda Národnej rady SR Blaha vo svojej kancelárii v parlamente zvesil vlajku Európskej únie (EÚ) a portrét prezidentky Zuzany Čaputovej nahradil portrétom Che Guevaru. 

Blaha by si mal podľa Tomáša uvedomiť, akú funkciu zastáva. Minister práce tiež skonštatoval, že on má v kancelárii portrét prezidentky, navzdory tomu, že i on na ňu v minulosti vyjadril svoj názor. Marián Viskupič (Sloboda a Solidarita) uviedol, že liberáli plánujú na mimoriadnej chôdzi hlasovať za Blahovo odvolanie.

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) 7. novembra odovzdalo podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu s jediným bodom – návrhom na odvolanie podpredsedu Národnej rady SR Blahu. Z funkcie ho chce odvolať za to, že „nahradil portrét prezidentky portrétom masového vraha Che Guevaru“ a tiež zvesil vlajku Európskej únie zo svojej kancelárie v Národnej rade SR. Jeho konanie považuje KDH za neprípustné.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite