Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zastavme korupciu apeluje na Hlas-SD, aby vymenila ministra vnútra

.sita .slovensko

V nadácii sú presvedčení, že rezort nemôže riadiť človek, ktorý nepozná zákon alebo ho zámerne porušuje.

Zastavme korupciu apeluje na Hlas-SD, aby vymenila ministra vnútra SITA/Diana Černak

nadácia Zastavme korupciu apeluje na stranu Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD), aby vymenila ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD). V nadácii sú presvedčení, že rezort nemôže riadiť človek, ktorý nepozná zákon alebo ho zámerne porušuje. „Zákon porušil v rekordnom čase - len dva dni po svojom nástupe do funkcie. Stalo sa tak, keď zrušil funkciu 1. viceprezidenta policajného zboru a zbavil sa tak Branka Kišša, ktorý túto pozíciu zastával a zároveň bol chráneným oznamovateľom,“ napísala Zastavme korupciu na sociálnej sieti.

Mestský súd Bratislava IV vrátil na pôvodné pracovné miesto prvého viceprezidenta Policajného zboru (PZ) Branka Kišša. Informoval o tom jeho advokát Peter Kubina, uviedol, že im bolo doručené neodkladné opatrenie súdu, ktorý v celom rozsahu vyhovel ich návrhu. „Máme tu teda prvé rozhodnutie súdu potvrdzujúce nezákonnosť konania ministra vnútra, a to už po deviatich dňoch od podania návrhu. Čakáme na ďalších šesť. Nabudúce treba tie ceruzky lepšie zastrúhať,“ uviedol Kubina. Rozhodnutie je vykonateľné okamžite.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite