Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ústavnoprávny výbor k postaveniu vyšetrovateľov mimo služby bude v piatok

.tasr .slovensko

Minister vnútra po nástupe do funkcie rozhodol o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby šiestich policajtov.

Ústavnoprávny výbor k postaveniu vyšetrovateľov mimo služby bude v piatok SITA/Milan Illík

ústavnoprávny výbor Národnej rady (NR) SR sa bude v piatok (10. 11.) zaoberať rozhodnutím ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) postaviť policajných vyšetrovateľov, tzv. čurillovcov mimo služby. TASR to potvrdili z NR SR. Mimoriadnu schôdzu iniciovali predstavitelia opozície. 

Na výbor je pozvaný minister vnútra, predsedníčka Úradu na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti Zuzana Dlugošová a právny zástupca dotknutých vyšetrovateľov Peter Kubina.

Minister vnútra po nástupe do funkcie rozhodol o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby šiestich policajtov. Odvolal sa na zákon, podľa ktorého sa policajt musí dočasne pozbaviť výkonu služby, ak je dôvodne podozrivý zo spáchania trestného činu.

Právny zástupca policajtov Peter Kubina označil rozkaz ministra za neplatný. Podotkol, že takýto krok si vyžaduje vzhľadom na ich status chránených oznamovateľov súhlas úradu, ktorý udelený nebol. 

Predsedníčka úradu na ochranu oznamovateľov vtedy uviedla, že úrad nedostal žiadnu žiadosť o udelenie súhlasu s pracovným úkonom od žiadneho zamestnávateľa.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite