Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Útočník z vlaku smeruje do preventívnej väzby

.tasr .slovensko

Rozhodol o tom v nedeľu popoludní sudca Mestského súdu v Košiciach.

Útočník z vlaku smeruje do preventívnej väzby pexels.com

útočník, ktorý mal v stredu (1. 11.) vo vlaku z Košíc do Žiliny pobodať 22-ročnú ženu, smeruje do preventívnej väzby. Pre médiá to potvrdil obhajca obvineného Mateja, ktorý čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. 

„Môj klient bol vzatý do väzby z dôvodu tzv. útekovej a preventívnej väzby. Proti rozhodnutiu zatiaľ sťažnosť nepodal, ponechá si lehotu na rozhodnutie, ktorá je tri dni. Čo sa týka jeho výsluchu, ku skutku nevypovedal, vypovedal len k svojím osobným pomerom a k návrhu prokurátora na jeho vzatie do väzby,“ uviedol obhajca s tým, že obvinený po rozhodnutí súdu ihneď smeroval do Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody na Floriánskej ulici v Košiciach. Polák nechcel komentovať zdravotný stav klienta a je podľa neho v súčasnosti ťažké predpokladať, kedy by sa mohol začať súdny proces.

Matej z okresu Spišská Nová Ves čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. V prípade dokázania viny hrozí 29-ročnému mužovi podľa polície trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Mladá žena, ktorú napadol v kupé náhle a bez zjavného dôvodu, je mimo ohrozenia života. Dobu liečenia lekári odhadli na dva týždne. Okrem bodných rán na krku utrpela aj rezné poranenia na rukách.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite