Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Truban avizoval, že PS chce odvolávať Šutaja Eštoka z postu ministra

.tasr .slovensko

Čo sa týka výmeny policajného prezidenta, podľa Trubana má minister na to právo. Naďalej však hovorí o čistkách.

Truban avizoval, že PS chce odvolávať Šutaja Eštoka z postu ministra SITA/Milan Illík

progresívne Slovensko (PS) chce iniciovať mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR na odvolanie Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) z pozície ministra vnútra. Avizoval to poslanec z PS Michal Truban v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

Šéfa rezortu vnútra chce PS podľa Trubanových slov odvolávať v súvislosti s postavením viacerých vyšetrovateľov mimo služby. Truban tvrdí, že Šutaj Eštok porušil zákon. Pripomenul, že vyšetrovatelia mali status chráneného oznamovateľa. Čo sa týka výmeny policajného prezidenta, podľa Trubana má minister na to právo. Naďalej však hovorí o čistkách. Negatívne vníma aj nomináciu Branislava Zuriana na post šéfa policajnej inšpekcie. Hovorí o množstve konfliktov záujmov.

Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) reagoval tým, že je právom opozície iniciovať mimoriadnu schôdzu parlamentu s týmto zámerom. Nechcel sa vyjadrovať k personálnym nomináciám zo strany ministra vnútra. Zuriana podľa vlastných slov nepozná a nevidí dôvod to komentovať. Zdôraznil, že Šutaj Eštok má dôveru strany Hlas-SD.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite