Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Úradu inšpekčnej služby by mohol šéfovať Branislav Zurian

.tasr .slovensko

Vláda ho chce stihnúť vymenovať ešte počas tohto týždňa.

Úradu inšpekčnej služby by mohol šéfovať Branislav Zurian sita/polícia SR

šéfom Úradu inšpekčnej služby by mohol byť bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Branislav Zurian. Avizoval to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Požiada preto o zvolanie brannobezpečnostného výboru, na ktorom poslanci kandidáta vypočujú. Informoval o tom po stretnutí s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) na Ministerstve vnútra (MV) SR.

Šutaj Eštok chce, aby sa výbor konal tento týždeň. „Budem rád, ak týmto výborom prejde, aby ho vláda tento týždeň vymenovala,“ poznamenal.

Premiér zároveň vyjadril podporu ministrovi vnútra a jeho prvým krokom, ktoré urobil po personálnej stránke. Odmieta, že by šlo o revanš. Opatrenia podľa Fica majú svoju vnútornú logiku. Avizoval aj novelizáciu zákonov v trestnej oblasti.

Fico so Šutajom Eštokom hovoril aj o fungovaní rezortu. Predseda vlády pripomenul, že rezort vnútra zastrešuje nielen políciu, ale aj hasičov či civilnú ochranu. Tvrdí, že bude stáť za ministrom, pokiaľ bude postupovať zákonne, tvrdo a nekompromisne. „Slovensko potrebuje zložky, ktoré budú na Slovensku robiť poriadok, keď je to nevyhnutné, ale nepotrebujeme zložky, ktoré budú zneužívať trestné právo na likvidáciu opozície,“ podčiarkol Fico.

Šutaj Eštok deklaroval, že všetky jeho rozhodnutia budú v súlade so zákonom. „Slovíčko pomsta alebo revanš nemám vo svojej osobnostnej ani personálnej výbave,“ podotkol.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite