Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci zložili sľub, na štyri zaniknuté mandáty nastúpili náhradníci

.sita .slovensko

Poslankyne Jana Vaľová (Smer-SD) a Anna Záborská (Kresťanská únia) požiadali o ospravedlnenie svojej neúčasti.

Poslanci zložili sľub, na štyri zaniknuté mandáty nastúpili náhradníci SITA/Milan Illík

novozvolení poslanci a poslankyne dnes na ustanovujúcej schôdzi parlamentu zložili sľub a ujali sa svojich mandátov. V pléne Národnej rady SR bude sedieť 150 poslancov. Novozvolení poslanci pristúpili k pultu s ústavou, položili naň ruku, vyslovili slovo „sľubujem“, následne podali ruku šéfovi parlamentu Borisovi Kollárovi (Sme rodina) a podpísali sľub. Poslankyne Jana Vaľová (Smer-SD) a Anna Záborská (Kresťanská únia) požiadali o ospravedlnenie svojej neúčasti a sľub zložia na schôdzi, na ktorej budú prítomné po prvýkrát.

Sľub zložili aj štyria náhradníci za poslancov, ktorí sa mandátu vzdali. Traja predsedovia samosprávnych krajov, a to Trnavského, Žilinského a Bratislavského, Jozef Viskupič (OĽaNO a priatelia), Erika Jurinová (OĽaNO a priatelia) a Juraj Droba (SaS), ako aj europoslanec Michal Wiezik (Progresívne Slovensko) doručili Kollárovi písomné rozhodnutie o vzdaní sa mandátu poslanca. Nahradia ich náhradníci, ktorí skončili prví pod čiarou za ich politickú stranu. Za Jozefa Viskupiča bude v parlamente sedieť Július Jakab, za Eriku Jurinovú Rastislav Krátky, miesto Michala Wiezika obsadí Marek Lackovič a Juraja Drobu nahradí Juraj Krúpa.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite