Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Adam P. obžalovaný z vraždy študenta Daniela Tupého zostáva vo väzbe

.tasr .slovensko

Súdy rozhodovali o ďalšom trvaní väzby po tom, ako bola na Adama P. podaná obžaloba pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom.

Adam P. obžalovaný z vraždy študenta Daniela Tupého zostáva vo väzbe SITA/Jana Birošová Otec zavraždeného Daniela Tupého Daniel Tupý starší počas oficiálneho otvorenia zrekonštruovaného okolia Pamätníka obetiam extrémizmu na Tyršovom nábreží v Bratislave. Bratislava, 27. september 2022

obžalovaný Adam P. z kauzy vraždy študenta Daniela Tupého zostáva vo väzbe. Na neverejnom zasadnutí o tom rozhodol Krajský súd v Bratislave. TASR to potvrdil hovorca súdu Pavol Adamčiak.

„Krajský súd v Bratislave dňa 20. októbra 2023 na neverejnom zasadnutí senátu zamietol sťažnosť obžalovaného A. P. ako nedôvodnú. Rozhodnutie je právoplatné, “priblížil hovorca. Obžalovaný sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavu, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému konaniu. 

Súdy rozhodovali o ďalšom trvaní väzby po tom, ako bola na Adama P. podaná obžaloba pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom. Hlavné pojednávanie by sa malo na Mestskom súde Bratislava I začať 15. novembra. Obhajca Adama P. už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite