Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zvolený poslanec Ľubomír Galko zatiaľ zostáva vo funkcii riaditeľa LOTN

.tasr .slovensko

Bývalý minister obrany chce počkať na rozhodnutie novej vlády.

Zvolený poslanec Ľubomír Galko zatiaľ zostáva vo funkcii riaditeľa LOTN SITA/Branislav Bibel

novozvolený poslanec Národnej rady (NR) SR Ľubomír Galko (OĽANO a priatelia) zatiaľ zostáva vo funkcii generálneho riaditeľa štátnej akciovej spoločnosti Letecké opravovne Trenčín (LOTN). Pre TASR to potvrdil Galko aj Ministerstvo obrany (MO) SR.

„Počkám na nového ministra, ktorý ustanoví môjho nástupcu alebo poverí nejakého človeka, ktorému odovzdám korektným spôsobom fabriku aj celú agendu - tak, ako sa to u slušných manažérov a v slušných spoločnostiach robí,“ uviedol Galko pre TASR.

Rezort obrany berie na vedomie, že ustanovujúca schôdza parlamentu sa uskutoční najneskôr 30 dní odo dňa vyhlásenia výsledkov volieb a že poslanec sa svojej funkcie ujíma a svoj mandát začína vykonávať zložením sľubu. Tvrdí, že výkon tejto funkcie nie je s výkonom mandátu poslanca NR SR nezlučiteľný. „Zákonné obmedzenia sa vzťahujú iba na poberanie odmeny a iných finančných plnení spojených s výkonom funkcie štatutárneho orgánu právnickej osoby s majetkovou účasťou štátu,“ skonštatoval v stanovisku. 

Ako dodalo ministerstvo konajúce v mene jediného akcionára spoločnosti LOTN, ďalej bude v otázke zotrvania Ľubomíra Galka v pozícii štatutárneho orgánu spoločnosti postupovať rešpektujúc ustanovenia príslušných právnych predpisov a zohľadňujúc záujmy akciovej spoločnosti.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite