Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka poverila zostavením vlády predsedu Smeru-SD R. Fica

.tasr .slovensko

Poverenie na zostavenie vlády bude časovo ohraničené na 14 dní.

Prezidentka poverila zostavením vlády predsedu Smeru-SD R. Fica SITA/AP Photo/Darko Bandic

prezidentka SR Zuzana Čaputová v pondelok odovzdala poverenie na zostavenie vlády predsedovi víťaznej strany Smer-SD Robertovi Ficovi. Strana získala v sobotných (30. 9.) predčasných parlamentných voľbách najvyšší počet hlasov.

Poverenie na zostavenie vlády bude tak, ako bolo zvykom pri každom jednom poverovaní doposiaľ, časovo ohraničené, avizovala prezidentka.

V pondelok sa hlava štátu okrem Fica stretne aj s predsedom hnutia Progresívne Slovensko Michalom Šimečkom. V utorok (3. 10.) bude rokovať s predsedom strany Hlas-SD Petrom Pellegrinim. V nasledujúcich dňoch budú pokračovať stretnutia s ďalšími lídrami.

Do parlamentu sa celkovo dostalo šesť strán a jedna koalícia. S podporou 22,94 percenta hlasov zvíťazil Smer-SD, čo mu prinieslo 42 kresiel v Národnej rade SR.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite