Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súdny proces v prípade vraždy Daniela Tupého by sa mal začať 15. novembra

.tasr .slovensko

Obhajca Adama Puškára Michal Ellinger už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine.

Súdny proces v prípade vraždy Daniela Tupého by sa mal začať 15. novembra FREEPIK.COM

súdny proces v prípade vraždy študenta Daniela Tupého by sa mal na Mestskom súde Bratislava I začať 15. novembra. Obžalobe pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom čelí Adam P. TASR to potvrdil hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Súd zároveň v pondelok rozhodol o ponechaní obžalovaného Adama P. v tzv. útekovej väzbe. „Súd neprijal ponúkané záruky ani písomný sľub obžalovaného a nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka,“ priblížil hovorca. Väzobné rozhodnutie nie je právoplatné, obžalovaný podal sťažnosť, o ktorej bude po jej doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Obhajca Adama P. Michal Ellinger už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine. Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov, ale súdy ich napokon oslobodili.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite