Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér povzbudil ľudí, aby šli voliť a nenechali za seba rozhodovať

.tasr .slovensko

Pre to, aby bolo Slovensko úspešnou a sebavedomou krajinou, treba spoločne niečo urobiť, uviedol predseda vlády.

Premiér povzbudil ľudí, aby šli voliť a nenechali za seba rozhodovať SITA/Milan Illík

premiér Ľudovít Ódor povzbudil ľudí, aby šli v sobotu (30. 9.) voliť. „Choďte a rozhodnite. Je to aj vaša krajina, krajina vašich detí a ich budúcnosti. Nenechajte za seba rozhodovať iných. Slovensko môže a má byť krajinou nás všetkých. Krajinou, kde je radosť žiť,“ uviedol v stredajšom príhovore.

Ako upozornil, rozhodovať sa bude napríklad o tom, ako sa tu budú mladí a talentovaní ľudia cítiť, či tu budú vidieť svoju budúcnosť. Voľba rozhodne aj o schopnosti a odhodlaní zvládnuť úlohu urobiť poriadok vo verejných financiách a zároveň investovať do budúceho rastu ekonomiky, ale aj spôsobe pomoci tým, ktorí to potrebujú. Rozhodovať sa bude podľa neho aj o tom, či budú platiť princípy právneho štátu pre všetkých rovnako, ale aj o postavení SR v EÚ a NATO.

Pre to, aby bolo Slovensko úspešnou a sebavedomou krajinou, treba podľa premiéra spoločne niečo urobiť. „Želám si, aby sme prekonali pocity sklamania, odmietli hnev a nevraživosť, klamstvá a všetky prejavy arogantného správania,“ vyhlásil.

Sám seba označil premiér za optimistu. „V zlomových situáciách – keď šlo o charakter štátu, o európsku príslušnosť Slovenska – sme nikdy nestratili orientáciu,“ zdôvodnil s tým, že aj preto je dnes Slovensko rešpektovaným partnerom. „Verím, že to opäť dokážeme. Že náš morálny a hodnotový kompas nezlyhá,“ dodal. Chrániť podľa neho treba schopnosť vzájomne sa počúvať, rešpekt a toleranciu.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite