Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko si predvolalo kvôli vyjadreniam Szijjártóa maďarského veľvyslanca

.tasr .slovensko

Maďarsko zasahovalo do slovenskej predvolebnej kampane podporou konkrétnych strán.

Slovensko si predvolalo kvôli vyjadreniam Szijjártóa maďarského veľvyslanca sita/AP Photo/Mary Altaffer

ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR si v stredu predvolalo maďarského veľvyslanca Csabu Balogha pre vyjadrenia maďarského ministra zahraničných vecí Pétera Szijjártóa na Slovensku. 

Veľvyslanca požiadali, aby tlmočil ministrovi výhrady SR proti zasahovaniu do predvolebnej kampane v Slovenskej republike podporou konkrétnych politických subjektov. TASR o tom informoval komunikačný odbor MZVEZ SR.

„MZVEZ SR považuje takéto konanie za vymykajúce sa štandardom diplomatickej komunikácie,“ skonštatoval rezort v súvislosti s vyjadreniami ministra 26. a 27. septembra počas zhromaždení v obciach v južnej časti Slovenska.

Rezort zároveň dodal, že Slovensko má záujem na budovaní normálnych susedských vzťahov s Maďarskom, chce stavať na tom, čo nás spája a pozerať sa do budúcnosti.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite